måndag 28 januari 2008

Hata

Jag fullkomligt hatar programmet Extreme home makeover. Vill någon göra mig riktigt illa ska de binda fast mig framför tv:n när det programmet visas.

För det första. Programledaren. Vad är det för en människa. Inte nog med att själva uppenbarelsen av honom är irriterande, karln springer runt med en megafon hela tiden och gapar.

Människorna som är med har alltid haft det mycket tragiskt. Om det nu verkligen är som de säger, är det jättehemskt, absolut. Men chansen att en familj har varit ute för: dödsfall av en förälder, jordbävning, minst ett barn har cancer, 3 är rullstolsbundna, orkan, översvämning, djuren har blivit överkörda, mormor och morfar bor hos dem eftersom deras hus brunnit ned, familjen har tagit sig an 86 hittebarn och 52 lösdrivarhundar, bilen har blivit stulen, alla är arbetslösa, och 5 stycken har hörselskador.

Okej, vi har denna tragiska familj som behöver all hjälp de kan få. De bor i ett råtthål, har knappt rinnande vatten och ingen ekonomi. Ja… vad gör superhjältarna Extreme home makeover. Jo, de plöjer ned det gamla huset med marken och bygger upp ett 500 kvadratmeter stort slott. Detta hus bygger de på 7 dagar eller något liknande. Alla rum inreder de i olika stilar, för vem vill inte ha ett, astronautrum eller mylittleponyrum. Det är inga små prynader som sätts in i för att ge karaktären åt låt oss säga mylittleponyrummet. En uppstoppad häst med urgröpt mage får fungera våningssäng. På golvet spikas 600 000 hästskor. I taket görs en relief med ponnymotiv i skala 1:1 osv. Lätt att rusta till om barnen byter intresse.

När familjen kommer hem blir de jätteglada. De har ett jättefint hus och barnen har jättecoola rum med 5 tv-spel i varje. Allt är frid och fröjd.

Det är verkligen hållbart med ett hus med pappersväggar som man kan springa igenom om man känner för det. Hus på 500 kvadrat har billig uppvärmningskostnad. Det går ingen ström alls när det finns en tv i 58 rum och allt är elektroniskt.

Just det, i slutet av programmet har TY en överraskning till. Alla i familjen får varsin sprillans ny Bmw med 699 hästkrafter.

Detta måste vara det ultimata för en familj där mamman är ensamstående och arbetslös.

Inga kommentarer: