tisdag 4 mars 2008

Min far anglofilen

Tänk er en by långt ute i ingenstans. I byn bor en märklig man i en röd liten stuga. Han har bott där hela sitt liv, helt avskärmad från alla nymodigheter. På äldre dagar har ett land, en nation tagit upp allt mer av mannens tankar. Detta land är England.

Mannen fascineras av Englands häftiga historia, traditioner, terrierhundar och deras goda whiskey. Han läser allt han kommer över som är relaterat till England, gärna litteratur med historisk anknytning. Under sena kvällar sitter han och letar efter föremål från England till sin samling. Ofta köper han flugfiskespön i bambu från 20-talet och en och annan väska. Något som är honom speciellt kärt är en flätad fiskekord, i den har det legat äkta engelska öringar. Han luktar ofta på den och då känner han sig närmare England än någonsin.

Nu i vintertid sitter mannen mest försjunken i grubblerier kring England, lyssnar på Rule Britannia, och fingrar på tweedtyg. Det händer ofta att han drömmer sig bort till slätterna och vem vet en dag kanske han får uppleva dem på riktigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag känner igen det där... Du har beskrivit ett tvättäkta NOMIN!!